Grillien ja pizzakivien puhdistusopas: Näin saat rusta grillin ja keraamisen pizzakiven puhtaaksi

Grillien ja pizzakivien puhtaanapito on tärkeää niiden kestävyyden ja toimivuuden kannalta. Ruokaa valmistettaessa grillillä tai pizzakivellä syntyy rasvaa, likaa ja muita jäämiä, jotka voivat kertyä pinnalle ja vaikuttaa ruoan makuun. Tässä oppaassa käymme läpi parhaat vinkit grillien ja pizzakivien puhdistamiseen.

1. Rusta grillin puhdistus

Rusta on yleinen ongelma kaasugrilleille, hiiligrilleille ja sähkögrilleille. Rasva, ruoantähteet ja muut jäämät voivat aiheuttaa grillin pintaan ruostetta sekä epämiellyttäviä hajuja. Seuraavat vaiheet auttavat sinua pitämään grillin puhtaana ja hyväkuntoisena:

 1. Puhdista grilli heti käytön jälkeen:Anna grillin jäähtyä hetken aikaa ja poista ruoantähteet grilliritilältä. Harjaa ritilä huolellisesti rasvan irrottamiseksi. Tarvittaessa voit käyttää grilliharjaa ja hellävaraista puhdistusainetta.
 2. Puhdista grillin sisäosat:Irrota grillin kansi ja poista sisäosat, kuten rasva-astia. Puhdista ne lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella. Huuhtele hyvin ja kuivaa ennen asennusta takaisin grilliin.
 3. Tarkista ja puhdista polttimet:Polttimet saattavat tukkeutua rasvasta ja ruoantähteistä. Tarkista niiden kunto ja puhdista tarvittaessa. Käytä tarvittaessa ohjekirjan suosittamaa menetelmää polttimien puhdistamiseen.
 4. Suojaa grilli säilytyksen aikana:Peitä grilli suojapeitteellä tai siirrä se katettuun tilaan säiden muuttuessa. Näin vältät ruosteen muodostumisen ja pidentät grilleesi käyttöikää.

2. Keraamisen pizzakiven puhdistus

Keraaminen pizzakivi on suosittu lisävaruste uuneihin ja grilleihin. Se tarjoaa paistopinnan, joka auttaa saamaan rapean pizzapohjan. Pizzakiven puhdistaminen onnistuu seuraavilla ohjeilla:

 1. Jäähdytä pizzakivi:Anna pizzakiven jäähtyä täysin ennen puhdistamista.
 2. Poista irtoava lika:Poista pinnalta irtoavat ruoantähteet ja lika harjalla tai kostealla liinalla.
 3. Varo käyttämästä pesuainetta:Älä käytä pesuainetta pizzakiven puhdistukseen, sillä se voi jättää jäämiä pintaan.
 4. Kuivaa pizzakivi hyvin:Varmista, että pizzakivi on täysin kuiva ennen sen säilyttämistä tai käyttöä uudelleen.

Pizzakiven syväpuhdistus

Ajoittain pizzakivi kaipaa syväpuhdistusta, erityisesti jos se on vahvasti likaantunut tai siihen on tarttunut palaneita jäämiä. Tässä muutama keino syväpuhdistaa pizzakivi:

 • Käytä pizzakiviharjaa:Käytä harjaa tai lastaa pinnan puhdistamiseen. Pyörittele harjaa tai lastaa pizzakiven pinnalla, kunnes lika irtoaa.
 • Puhdista soodan avulla:Levitä pinnalle ohut kerros leivinsoodaa ja lisää hieman vettä. Anna seoksen vaikuttaa 15-30 minuuttia ja harjaa pinta puhtaaksi. Huuhtele hyvin vedellä ja kuivaa huolellisesti.

Huomio! Älä laita keraamista pizzakiveä astianpesukoneeseen, sillä se voi vahingoittaa sitä.

Seuraamalla näitä ohjeita voit pitää grillisi ja keraamisen pizzakivesi hyvässä kunnossa. Puhdistuksen säännöllisyys varmistaa niiden tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän.

Lähteet:

 • Rusta grilli-projekti. Saatavilla: www.rustagrilli.fi
 • Hyödylliset pizzakiviohjeet. Saatavilla: www.pizzakiviopas.fi
Pizza Grilli Puhdistus
Margherita Kaasugrilli Pizzakiven harjaus
Pepperoni Hiiligrilli Grillin ritilän puhdistus
Vegetariana Sähkögrilli Rasvanpoisto grillin sisäosista

Ofte stillede spørgsmål

Miten puhdistan ruostumattoman teräksen grillin?

Ruostumattoman teräksen grillin puhdistaminen on helppoa. Voit käyttää grilliharjaa tai sientä, joka on kostutettu lämpimällä saippuavedellä. Puhdista grilli huolellisesti ja huuhtele se lopuksi puhtaalla vedellä.

Kuinka puhdistan keraamisen pizzakiven?

Keraamisen pizzakiven puhdistaminen on tärkeää ruoanturvallisuuden kannalta. Anna kiven jäähtyä täysin ennen puhdistamista. Käytä harjaa tai sientä, joka on kostutettu lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Vältä voimakkaita pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa kiveä. Huuhtele kivi hyvin ja anna sen kuivua ennen sen käyttöä seuraavan kerran.

Mitä tuotteita Rusta tarjoaa grillien suhteen?

Rusta tarjoaa laajan valikoiman erilaisia grillejä. Valikoimassa on kaasugrillejä, hiiligrillejä, sähkögrillejä ja muita grillin tarvikkeita. Voit valita grillin tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

Voiko pizzakiven laittaa uuniin?

Kyllä, pizzakiven voi laittaa uuniin. Se auttaa luomaan kuumat olosuhteet, jotka takaavat rapean pohjan. Muista kuitenkin tarkistaa pizzakiven käyttöohjeet, koska eri kiville voi olla erilaisia suosituksia uunin lämpötilasta ja esikuumennusajasta.

Voinko käyttää pizzakiveä grillissä?

Kyllä, pizzakiven voi sijoittaa grilliin. Se auttaa saamaan grillistä uuniominaisuuksia ja mahdollistaa herkullisen pizzan valmistamisen grillissä. Muista kuitenkin tarkistaa grillin valmistajan ohjeet, että grilli tukee pizzakiven käyttöä.

Miten puhdistan pizzakiven grillissä?

Puhdista pizzakivi grillin käytön jälkeen. Anna kiven jäähtyä täysin ennen puhdistamista. Käytä harjaa tai sientä, joka on kostutettu lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Vältä voimakkaita pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa kiveä. Huuhtele kivi hyvin ja anna sen kuivua ennen sen käyttöä seuraavan kerran.

Millaisia grillejä Rusta tarjoaa?

Rusta tarjoaa monenlaisia grillejä eri toimittajilta. Valikoimasta löytyy kaasugrillejä, hiiligrillejä, sähkögrillejä ja muita vaihtoehtoja. Voit valita itsellesi sopivan grillin käyttötarkoituksen ja mieltymysten mukaan.

Mitä eroa on kaasu-, hiili- ja sähkögrillillä?

Kaasugrilli on helppo ja nopea käyttää, sillä se lämpenee nopeasti ja siinä voi säädellä lämpötilaa tarkasti. Hiiligrilli tarjoaa perinteistä grillattua makua ja aromia. Sähkögrilli on hyvä vaihtoehto pienemmille tiloille, sillä se ei tuota hiiligrillin savua. Valinta riippuu omista mieltymyksistä ja käyttötarkoituksesta.

Milloin pizzakivi tarvitsee esikuumennuksen?

Pizzakivet on yleensä suositeltavaa esikuumettaa ennen niiden käyttöä. Esikuumennusaika vaihtelee kivi to kivi, joten tarkista kyseisen pizzakiven ohjeet. Esikuumennus auttaa varmistamaan tasaisen lämmön ja parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miten puhdistan grillin Rustasta?

Rustan grillejä voi puhdistaa käyttämällä grilliharjaa tai sientä, joka on kostutettu lämpimällä saippuavedellä. Puhdista grilli huolellisesti ja huuhtele se lopuksi puhtaalla vedellä. Näin varmistat, että grillisi pysyy hyvässä kunnossa ja valmiina seuraavaan käyttökertaan.

Artiklen Grillien ja pizzakivien puhdistusopas: Näin saat rusta grillin ja keraamisen pizzakiven puhtaaksi har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 42 anmeldelser