Henrik VIII:n lapset – Oppaasi Englannin kuninkaallisen perheen jälkipolville

Henrik VIII oli yksi Englannin historian tunnetuimmista kuninkaista. Hän oli kuningas vuosina 1509-1547 ja jätti jälkeensä useita tärkeitä perillisiä. Tässä oppaassa tutustumme tarkemmin Henrik VIII:n lapsiin ja heidän merkitykseensä Englannin kuninkaallisessa perheessä.

Henrik VIII:n lapset

Henrik VIII:lla oli yhteensä kuusi lasta, joista kolme oli hänen ensimmäiseltä vaimoltaan Katariina Aragónilta, kaksi toiselta vaimoltaan Anna Boleynilta ja yksi kolmannelta vaimoltaan Jane Seymourilta.

1. Mary I (Maria I) –Mary I, myös tunnettu nimellä Bloody Mary, oli Henrik VIII:n tytär ensimmäiseltä vaimoltaan Katariina Aragónilta. Mary nousi valtaistuimelle vuonna 1553 ja hänet tunnetaan siitä, että hän palautti katolisen uskonnon Englantiin. Hänen valtakautensa oli kuitenkin lyhyt ja ristiriitojen täyttämä.

2. Elizabeth I (Elisabet I) –Elizabeth I, tunnettu myös nimellä Gloriana, oli Henrik VIII:n tytär toiselta vaimoltaan Anna Boleynilta. Hänestä tuli Englannin kuningatar vuonna 1558 ja hänen hallintokautensa tunnetaan vahvana aikakautena, joka sisälsi merkittäviä tapahtumia, kuten espanjalaisten armeijan torjunnan ja merirosvousaikakauden. Elizabeth I:n aikakautta pidetään usein kultaisena aikakautena.

3. Edward VI (Eduard VI) –Edward VI oli Henrik VIII:n poika kolmannelta vaimoltaan Jane Seymourilta. Hän nousi valtaistuimelle vasta yhdeksän vuoden ikäisenä vuonna 1547. Edwardin hallintokausi oli lyhyt ja kuninkaaksi hänestä tuli vasta lapsena. Hänen hallintokaudelleen oli ominaista protestanttisten reformien edistäminen Englannissa.

4. Henry Fitzroy –Henry Fitzroy oli Henrik VIII:n avioliiton ulkopuolinen poika Elizabeth Blountin kanssa. Henrik piti Henry Fitzroyta läheisenä ja tukena, ja hänestä tuli Richmondin herttua, korkein aatelinimi, jonka Henrik VIII voisi myöntää. Valitettavasti Henry Fitzroy kuoli varhaisessa iässä vuonna 1536.

5. Catherine Carey –Catherine Carey oli Henrik VIII:n avioliiton ulkopuolinen tytär Mary Boleynin kanssa. Hän nai Francis Knollysin ja tuli tunnetuksi Lady Knollysina. Vaikka Catherine ei saanut kuninkaallista titteliä, hänellä oli merkittävä rooli kuninkaallisen perheen jäsenenä ja hän vaikutti myös Englannin politiikkaan.

6. Jane Grey (Joanna Grey) –Jane Grey, myös tunnettu nimellä Lady Jane Grey, oli Henrik VIII:n lapsenlapsi. Hän nousi valtaistuimelle lyhytaikaisesti vuonna 1553, kun Edward VI kuoli nuorena. Häntä pidetään usein säälittävänä hahmona, sillä hänen valtakautensa kesti vain noin yhdeksän päivää, ennen kuin hänet syrjäytettiin ja myöhemmin mestattiin.

Yhteenveto

Henrik VIII:n lapset muodostavat tärkeän osan Englannin kuninkaallista perhettä. Heidän valtakautensa ja vaikutuksensa olivat merkittäviä Englannin historiassa. Tämä opas tarjosi sinulle kattavan yleiskuvan Henrik VIII:n lapsista ja heidän perinnöstään.

Ofte stillede spørgsmål

Kuinka monta lasta Henrik VIII:lla oli?

Henrik VIII:lla oli yhteensä kuusi lasta.

Ketkä olivat Henrik VIII:n lapset?

Henrik VIII:n lapset olivat Mary I, Elizabeth I, Edward VI, Henry FitzRoy, Catherine of Aragon, ja Henry Tudor.

Kuka oli Henrik VIII:n ensimmäinen lapsi?

Henrik VIII:n ensimmäinen lapsi oli Mary I.

Kuka oli Henrik VIII:n toinen lapsi?

Henrik VIII:n toinen lapsi oli Elizabeth I.

Kuka oli Henrik VIII:n kolmas lapsi?

Henrik VIII:n kolmas lapsi oli Edward VI.

Miten Henrik VIII:n lapset vaikuttivat Englannin historiaan?

Henrik VIII:n lapset jatkuvat Englannin kuningassuvun linjaa ja vaikuttivat merkittävästi maan historiaan.

Mikä oli Mary I:n lempinimi?

Mary I:n lempinimi oli “Bloody Mary” eli “Verinen Mary”.

Kuka oli Henrik VIII:n lapsista pitkäaikaisemmin vallassa?

Henrik VIII:n tytär Elizabeth I oli pitkäaikaisimmin vallassa.

Kuka oli Henrik VIII:n ainoa poika?

Henrik VIII:n ainoa poika oli Edward VI.

Missä Henrik VIII:n lapset syntyivät?

Henrik VIII:n lapset syntyivät Englannissa.

Artiklen Henrik VIII:n lapset – Oppaasi Englannin kuninkaallisen perheen jälkipolville har i gennemsnit fået 4.8 stjerner baseret på 7 anmeldelser